top of page
jakob ASK.jpg

Over
Grensgeval

Over ons 

Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens vormen samen de artistieke kern van Grensgeval. Ze studeerden beiden aan de toneelacademie Maastricht. Hanne verdiepte zich verder aan het KASK en Mahlu doctoreerde als onderzoeker Engelse literatuur aan de Universiteit Gent en publiceerde in 2019 haar dichtbundel ‘Ik tape je een bed’ bij uitgeverij De Zeef. Binnen het circus vonden ze een taal voor hun verbeelding.

Ze werken aan een eigenzinnig en herkenbaar oeuvre dat circus samenbrengt met andere kunstvormen en injecteert met een dosis anarchie, poëzie en punk. Op het podium bouwen ze een wereld waar het publiek middenin zit en bij momenten zelfs actief deel van uitmaakt.

 

Grensgeval staat voor artistieke en inhoudelijk betekenisvolle performances die door de fysieke, sensorische, beeldende taal toch breed toegankelijk blijven. De voorstellingen bereiken dan ook een divers publiek, zowel in leeftijd als in (culturele) achtergrond, in binnen- en buitenland. Zo speelde Grensgeval o.a. in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Ierland, Engeland, Schotland, Oostenrijk, Denemarken en China.

Voor wie 

Onze voorstellingen zijn voor iedereen vanaf 4 jaar en ouder. We zorgen er met andere woorden voor dat ze zowel kleuters, hun oudere broers of zussen, én de ouders of begeleiders aanspreken. Ze bevatten nauwelijks gesproken taal, waardoor een andere thuistaal geen belemmering vormt. We spreken de verbeelding ook aan via geluid, tast, smaak en/of geur. Daardoor zijn onze voorstellingen ook bijzonder geschikt als “relaxed performances” (*toegankelijke voorstellingen voor verschillende mensen met verschillende behoeften. Een voorstelling geschikt voor mensen die een meer ontspannen omgeving nodig hebben om naar het theater te gaan. 

Grensgeval maakt grown-up circusperformances die het kind in de volwassene en de volwassene in het kind serieus nemen. 

(c) Michiel Devijver

© Michiel Devijver 

bottom of page